Bemutatkozik az iQor

ALL POSTS CONTACT US EXPERIENCE MATTERS

Az iQor a kiszervezett üzleti megoldások és a terméktámogatási szolgáltatások terén globális, 18 országban működő, 32000 munkavállalót foglalkoztató szolgáltató vállalat.

Számos, világszerte jól ismert márkát tudhat partnerei között, akik számára értékesítést követő terméktámogatási és ügyfélszolgálati megoldásokat nyújt, melyek átfogják a fogyasztói értékláncot a vevőszolgálattól kezdve, a kiszervezett szolgáltatásokon át, a termék diagnosztikai és javítási szolgáltatásokig.

Partnerei és a piac igényeit szem előtt tartva folyamatosan innovatív fejlesztésekkel igyekszik megfelelni ügyfelei elvárásainak.

Elsőrangú technológiájuk, logisztikai és elemzési platformjaik teszik lehetővé számukra, hogy mérjék, monitorozzák és analizálják a márkák kölcsönhatásait, javítsák az üzleti folyamatokat és megtalálják azt a működési hatékonyságot, ami kiváló eredményeket biztosít a partnereik számára, az ügyfél és a termék életciklus folyamatban.

Az iQor magyarországi központja Szombathelyen található, ahol a város egyik meghatározó munkáltatójaként több mint 1100 főt foglalkoztat.

 

Magyarországi telephelyük:

Az iQor tulajdonában lévő vállalat a Jabil értékesítést követő szolgáltatásokkal (Aftermarket Services) foglalkozó gyáregységeként 2003 decemberében kezdte meg a működését Szombathelyen, majd 2005-ben zöldmezős beruházás keretében építette fel a régió egyik legfejlettebb infrastruktúrájával rendelkező szervizközpontját. A szombathelyi gyáregység 2014-ben a Jabil Aftermarket Services részlegének felvásárlásával került az iQor tulajdonába.

Az iQor Global Services Hungary Kft. a helyi szervezet több mint 10 éves tapasztalatára, eredményeire és képességeire építve a „high-tech” elektronika területén az értékesítés utáni piacon nyújt professzionális terméktámogatási szolgáltatásokat partnereinek.

Az iQor a termékekhez kapcsolt garanciális és garanciaidőn túli szolgáltatások széles körét végezve szolgálja ki a mobil és telekommunikációs, az informatikai és hálózati szektorok ipari és fogyasztói szereplőit.

 

 

Mi az az „After Market Services”, vagyis az értékesíts utáni támogatás?

A technológiai eszközök úgy, mint okostelefonok,tabletek, laptopok, DVR-ek, HDTV-ék,játékkonzolok, internetes eszközök, és intelligens mérőberendezések elterjedése szerte a világban növekvő keresletet teremt az ügyfélszolgálat, a technikai támogatás, a javítási szolgáltatások és a hálózati karbantartás iránt.

Az iQor ezekre nyújt professzionális megoldásokat: amennyiben a megvásárolt elektronikai eszközökkel kapcsolatban hiba merülne fel, úgy az iQor végzi ezeknek a készülékeknek a javítását, szervizelését.